Balti van garnalen en groenten in currysaus
Ingrediënten
- 3 eetlepel(s) maïsolie
- 1 ui in ringen
- ¼ bloemkool in roosjes
- 4 worteltjes in de lengte in vieren gesneden
- 4 kleine aardappels in dunne plakjes
- 50 gram doperwten diepvries
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- ½ theelepel koriander gemalen
- ½ theelepel gemberwortel geraspte
- ½ teentje knoflook geperst
- zout
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 250 gram gepelde garnalen gekookte
- peper
- 1½ eetlepel(s) koriander fijngesneden verse
- ½ rode peper zaadjes verwijderd, in plakjes
- 4 eetlepel(s) slagroom
Instructies
- Verhit de olie en roerbak de ui, bloemkool, wortel, aardappelen en doperwten ± 10 minuten tot de groenten lichtbruin zijn.
- Roer de tomatenpuree, gemalen koriander, gember, knoflook, ½ theelepel zout, peper, het citroensap en ½ dl water door het groentemengsel en laat afgedekt nog 10 minuten stoven.
- Voeg de garnalen toe en stoof die ± 5 minuten mee.
- Voeg de verse koriander, rode peper en slagroom toe.
- Verwarm het gerecht goed en serveer het.
- De garnalen kunt u vervangen door zeeduivel, omdat dat een stevige vis is die tijdens het bakken niet uit elkaar valt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met Raita (frisse yoghurtsalade)
Meng 3 dl volle yoghurt met 1 dl water, 1 theelepel zout, 1 eetlepel fijngesneden munt, 2 eetlepels fijngesneden verse koriander en 1 fijngesneden groene peper. Garneer met plakjes komkommer.