Balti van garnalen en groenten in currysaus

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) maïsolie
  • 1 ui in ringen
  • ¼ bloemkool in roosjes
  • 4 worteltjes in de lengte in vieren gesneden
  • 4 kleine aardappels in dunne plakjes
  • 50 gram doperwten diepvries
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • ½ theelepel koriander gemalen
  • ½ theelepel gemberwortel geraspte
  • ½ teentje knoflook geperst
  • zout
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 250 gram gepelde garnalen gekookte
  • peper
  • eetlepel(s) koriander fijngesneden verse
  • ½ rode peper zaadjes verwijderd, in plakjes
  • 4 eetlepel(s) slagroom

Instructies

  • Verhit de olie en roerbak de ui, bloemkool, wortel, aardappelen en doperwten ± 10 minuten tot de groenten lichtbruin zijn.
  • Roer de tomatenpuree, gemalen koriander, gember, knoflook, ½ theelepel zout, peper, het citroensap en ½ dl water door het groentemengsel en laat afgedekt nog 10 minuten stoven.
  • Voeg de garnalen toe en stoof die ± 5 minuten mee.
  • Voeg de verse koriander, rode peper en slagroom toe.
  • Verwarm het gerecht goed en serveer het.
  • De garnalen kunt u vervangen door zeeduivel, omdat dat een stevige vis is die tijdens het bakken niet uit elkaar valt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met Raita (frisse yoghurtsalade)
Meng 3 dl volle yoghurt met 1 dl water, 1 theelepel zout, 1 eetlepel fijngesneden munt, 2 eetlepels fijngesneden verse koriander en 1 fijngesneden groene peper. Garneer met plakjes komkommer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst India