Balti viscurry

Balti viscurry

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram visfilet in flinke blokken
  • 2 uien gesnipperd
  • stukje gemberwortel heel fijn gesneden
  • 2 teentje knoflook heel fijn gesneden
  • 2 groene pepers heel fijn gesneden
  • 1 paprika gesneden
  • 4 tomaten gepeld en gesneden
  • 1 deciliter kokosmelk
  • ½ theelepel koenjit geelwortel
  • handje groene koriander geknipt

Instructies

  • Fruit de uien, de knoflook, de pepers en de paprika een paar minuten.
  • Voeg de vis en de gember toe en roerbak nog drie minuten.
  • Doe de kokosmelk erbij en een deciliter water en laat het 10 minuten zachtjes koken.
  • Doe de tomaten erbij en kook nog 2 minuten; bestrooi de schotel met koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Er zijn verschillende meningen over de herkomst van "Balti koken. Sommigen zeggen dat het uit Noord-India komt (inclusief Bangladesh), anderen zeggen uit Baltistan (een republiek in Pakistan). Deze gebieden liggen dicht bij elkaar, 50 jaar geleden hoorden ze zelfs nog bij elkaar, dus waarschijnlijk heeft iedereen gelijk. Hoewel er ook mensen zijn die beweren, dat Balti is uitgevonden door slimme Britse koks, en wellicht hebben ze gelijk, want het meest bekende Balti restaurant is in Birmingham. De naam "Balti" verwijst ook naar de pan waarin het gerecht bereid wordt (ook Kahari genoemd) maar het kan ook goed worden bereid in een wok of grote koekenpan; het lijkt een beetje op curry, maar de bereidingstijd is korter en het wordt geroerbakt (roergebakken?). Balti hoort pittig te zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vis
Land van herkomst India