Bananen-Honing Muffins met Walnoten

Porties: 12 muffins
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 50 g plantaardige boter
  • 150 ml honing
  • 2 eieren
  • 150 ml plantaardige melk bijv. amandelmelk
  • 300 g zelfrijzend glutenvrij bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 6 walnoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet de holtes van de muffinvorm in of bekleed ze met papieren cakevormpjes.
  • Pureer de bananen met een staafmixer of vork.
  • Smelt de plantaardige boter, bijvoorbeeld in de magnetron.
  • Roer de honing en gesmolten boter door de gepureerde bananen.
  • Klop de eieren los en meng ze met het bananenmengsel.
  • Voeg de plantaardige melk toe aan het bananenmengsel en roer goed door.
  • Zeef het glutenvrije bakmeel boven een kom en meng het met bakpoeder en gemalen kardemom.
  • Schep het bananenmengsel snel door het bakmeelmengsel met een vork of pollepel.
  • Een paar klontjes is geen bezwaar.
  • Verdeel het mengsel over de muffinholtes en bestrooi elke muffin met gehakte walnoten.
  • Bak de muffins in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt als je erin prikt.
  • Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen, haal ze dan uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Deze zoete muffins passen goed bij een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De fruitige en licht bruisende eigenschappen van de wijn vullen de zoete smaken van de muffins perfect aan. Als je liever geen alcohol drinkt, kun je de muffins ook combineren met een kopje kamillethee voor een rustgevende ervaring.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Fruit
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch