Bananasplit van Boodschappen
Boodschappen 6-2006
Ingrediënten
- 4 bananen
- 1 reep chocolade melk of puur
- 20 g boter
- 8 bol vanille-ijs
- 1 flesje chocoladesaus
Instructies
- Schil de bananen.
- Rasp de reep chocolade boven een kom.
- Verhit de boter in een koekenpan.
- Leg de bananen in de pan en bak ze ongeveer 5 minuten op een matig vuur.
- De bananen mogen zacht worden, maar moet wel heel blijven.
- Draai de bananen tijdens het bakken voorzichtig rond.
- Schep de bananen uit de pan in 4 schaaltjes.
- Schep aan weerszijden een bolletje ijs.
- Giet een beetje chocoladesaus erover en bestrooi met chocoladerasp.
- De bananen kunnen zowel warm als koud gegeten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
u kunt ook ongebakken bananen gebruiken, die smaken minder zoet.