Barbequeschaalgerecht Gambo, de stoere nixnuts

Barbequeschaalgerecht Gambo, de stoere nixnuts

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram gamba's rauwe / mogen bevroren zijn
  • 600 gram tomaten dunne plakken
  • 200 gram courgette geblancheerd en in dunne plakken
  • 4 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 kopjes olijfolie
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 eetlepel(s) crême fraiche
  • 3,5 eetlepel(s) kaneel

Instructies

Voorbereiding:

  • Maak een marinade van de olijfolie, citroensap, knoflook, kaneel, zout en peper.
  • Verwijder alle losse sprieten en pootjes van de gamba's.
  • Leg de gamba's in deze marinade en laat ze in de koeling hoogstens 1 uur marineren.

Bereidingswijze:

  • Vet de barbequeschaal in met olie of boter en leg de helft van de tomatenplakjes en alle courgetteplakjes op de bodem.
  • Strooi er zout, peper en oregano overheen.
  • Leg de gamba's op de tomaten/courgettes en leg de andere helft van de tomaten op de gamba's.
  • Meng 6 el van de gambamarinade met de crème fraiche en schenk deze over de tomaten(per barbequeschaal).
  • Doe de barbequeschotel op de barbecue, met gesloten deksel 20 tot 25 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit recept is zelfbedacht
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Vis