Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Barbecue met deksel
Ingrediënten
- 400 gram gamba's rauwe / mogen bevroren zijn
- 600 gram tomaten dunne plakken
- 200 gram courgette geblancheerd en in dunne plakken
- 4 tenen knoflook uitgeperst
- 2 kopjes olijfolie
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 2 eetlepel(s) crême fraiche
- 3,5 eetlepel(s) kaneel
Instructies
Voorbereiding:
- Maak een marinade van de olijfolie, citroensap, knoflook, kaneel, zout en peper.
- Verwijder alle losse sprieten en pootjes van de gamba's.
- Leg de gamba's in deze marinade en laat ze in de koeling hoogstens 1 uur marineren.
Bereidingswijze:
- Vet de barbequeschaal in met olie of boter en leg de helft van de tomatenplakjes en alle courgetteplakjes op de bodem.
- Strooi er zout, peper en oregano overheen.
- Leg de gamba's op de tomaten/courgettes en leg de andere helft van de tomaten op de gamba's.
- Meng 6 el van de gambamarinade met de crème fraiche en schenk deze over de tomaten(per barbequeschaal).
- Doe de barbequeschotel op de barbecue, met gesloten deksel 20 tot 25 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept is zelfbedacht