Barbunya

Gestoofde rode poon
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8-12 kleine rode poontjes
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 16 eetlepel(s) water
  • zout versgemalen peper
  • 1 klein bosje dille
  • 3 takjes peterselie
  • citroensap

Instructies

  • Laat de poontjes schoonmaken en zowel de kop als de rugstekels wegsnijden.
  • Spoel ze onder de koude kraan af.
  • Laat ze uitlekken en schik ze netjes naast elkaar in een ruime braadpan met goed sluitend deksel.
  • Giet er de olijfolie en het water over.
  • Strooi er peper en zout over en leg er de groene kruiden omheen.
  • Stoof de ponen op zacht vuur langzaam gaar, zodat de graat los gaat zitten (u
  • kunt dit na een minuut of 10 proberen).
  • Laat de ponen in de pan of op een schotel afkoelen, besprenkel ze met het citroensap en dien ze op.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van rode ponen is dit gerecht ook lekker als u kleine haringen gebruikt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Turkije