Barbunya
Gestoofde rode poon
Ingrediënten
- 8-12 kleine rode poontjes
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 16 eetlepel(s) water
- zout versgemalen peper
- 1 klein bosje dille
- 3 takjes peterselie
- citroensap
Instructies
- Laat de poontjes schoonmaken en zowel de kop als de rugstekels wegsnijden.
- Spoel ze onder de koude kraan af.
- Laat ze uitlekken en schik ze netjes naast elkaar in een ruime braadpan met goed sluitend deksel.
- Giet er de olijfolie en het water over.
- Strooi er peper en zout over en leg er de groene kruiden omheen.
- Stoof de ponen op zacht vuur langzaam gaar, zodat de graat los gaat zitten (u
- kunt dit na een minuut of 10 proberen).
- Laat de ponen in de pan of op een schotel afkoelen, besprenkel ze met het citroensap en dien ze op.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van rode ponen is dit gerecht ook lekker als u kleine haringen gebruikt.