Basisrecept rundsbouillon
Ingrediënten
Instructies
- Eerst wordt het vlees geblanceerd
- Leg de stukken vlees in een ruime pot koud water
- Breng het water tot aan het kookpunt
- Voeg dan een eetlepel zout toe
- Je zult zien dat alle gestolde bloed en vuil samen met een vies schuim naar boven komen drijven
- Schep met een pollepel al dat vuil weg en breng even aan de kook
- Giet daarna alle blanceervocht weg
- Spoel het vlees in koud water
- Doe vers water (+/- 2,5 liter) in de pot en leg het vlees erin
- Zet opnieuw op het vuur en breng aan de kook
- Schuim weer af indien nodig
- Snijd de wortels, ui en de preistaven in grove stukken
- Snijd de selder tamelijk fijn
- Bind peterselie, tijm en laurier samen tot een tuiltje
- Leg dat in het kokende water en voeg ook de groenten en andere kruiden toe
- Als het water kookt, zet je het vuur wat lager en laat je het mengsel 2 à 3 uur voorzichtig rimpelend trekken
- Haal het vlees uit de pot
- Giet alle ingrediënten door een puntzeef
Notities / Tips / Wijnadvies
Het soepvlees kan men warm of koud serveren Koud soepvlees fijn gesneden met wat mosterd en bruin brood smaakt heel lekker