Basisrecept samosa's
Ingrediënten
- 350 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 125 gram gesmolten boter
- 1 mespunt zout
- ½ deciliter melk
- frituurolie
Instructies
Deeg:
- Wrijf van de bloem, het bakpoeder, de boter en het zout met de vingers een kruimelig deeg.
- Voeg 1,2 dl water toe, kneed het snel tot een stevig, soepel deeg en laat het deeg afgedekt ± 15 minuten rusten.
- Draai van het deeg 8 balletjes en rol die uit tot cirkels van ± 20 cm.
- Halveer de cirkels en dek ze tot het gebruik met een vochtige doek af.
- Bereid een vulling
Afwerking:
- Bestrijk de rand van de deegcirkels met melk en schep wat vulling op het deeg.
- Vouw het deeg dubbel en druk met een vork de randen aan.
- Verhit de frituurolie, frituur de samosa's met 6-8 tegelijk goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Serveer per persoon 2 warme samosa's met een pittige chutney.