Basisrecept voor consommé
Ingrediënten
Instructies
- aat het vlees samen met de doormidden gesneden uien kleuren in een oven op 220°C
- Breng vlees en de beenderen aan de kook in gezouten water
- Onmiddellijk afschuimen en ontvetten
- Maak alle groenten schoon
- Voeg ze bij de bouilion samen met de tijm en laurier en de ui
- De gebroken peper en wat zout mag er ook bij
- Laat het geheel op een klein vuurtje gedurende 4 uur tegen het kookpunt trekken
- Regelmatig ontvetten en afschuimen
- Haal het vlees en de groenten uit de bouillon
- Zeef de bouilon
- Snij 1/2 prei, 2 selderstengels, 1 ui en 2 wortelen zeer fijn
- Meng met het gemalen vlees de tomatenpuree en de eiwitten
- Doe dit mengsel bij de ontvette bouillon en breng al roerend aan de kook
- Laat 1 uur op een een zacht vuur trekken en zeef met een neteldoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
* voor kalfsconsommé gebruikt U kalfsschenkel en kalfsbeenderen