Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 1 kleine rode peper
- 1 kleine rode paprika
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 schaaltjes cajunvleesreepjes à 200 g
- 2 zakken panklare spitskool à 300 g
- Zout en peper naar smaak
- 50 g ongezouten pinda's
Instructies
- Kook de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was de rode peper, maak hem schoon en snijd hem in dunne reepjes.
- Was de rode paprika, maak hem schoon en snijd hem in blokjes.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok of braadpan.
- Bak de cajunvleesreepjes in ongeveer 7 minuten bruin.
- Voeg de paprika- en peperreepjes toe en bak ze ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg de spitskool toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met de pinda's.
- Serveer met de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige Cajun Basmatirijst met Kool gaat goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g