Bebotok Ajam 2

kip in pakjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kippenborst stukken
  • blok santen
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 dl water

Kruiden:

  • 5 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 8 kemiries
  • 2 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • ½ theelepel kentjoer
  • 4 salamblaadjes

Instructies

  • Snijd het vlees van de botten, hak het fijn of draai het 1 maal door de vleesmolen.
  • Wrijf uien, kemiries, laos, ketoembar, kentjoer en wat zout tot een brij.
  • Fruit deze brij in de olie tot de uien geel zijn.
  • Voeg er het water aan toe en de santen en dan het kippengehakt.
  • Kook dit in tot het dik begint te worden, verdeel het over de stukken aluminiumfolie.
  • Leg in ieder pakjes salamblaadje, vouw de pakjes dicht en stoom ze ca. 20 min. in de stoompan.

Magnetron:

  • Verwarm de olie in een magnetronschaal van 1 liter 1 à 2 min. op 100%.
  • Schep het fijngewreven kruidenmengsel erdoor en verwarm alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
  • Voeg er het water, geraspte santen en de kip aan toe en verwarm alles onafgedekt in 5 à 6 min. op 70%.
  • Verdeel het kipmengsel over stukken bakpapier, maak de pakjes dicht en verwarm ze 10 à 12 min. op 70%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië