Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
- plakken ananas (droog gedept)
- plakken of stukjes banaan
- schijven mango
- hele aardbeien
- grote champignons
- plakjes courgette
- uienringen
- plakken kaas (brie of camembert bijvoorbeeld)
- gestampte muisjes
- gemalen kokos
Ingrediënten
Met zelfrijzend bakmeel
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- zout
- 1 ½ dl melk
- 1 ei
- 1 liter plantaardige olie zonnebloem- of arachideolie
Met bier of spuitwater voor extra luchtige en knapperige beignets
- 150 gram bloem
- 1 snuf zout
- 1 ei
- 1 ½ dl alcoholvrij bier of spuitwater
- 1 liter plantaardige olie zonnebloem- of arachideolie
Instructies
- Verhit de olie tot 180°C.
- Zeef de bloem met het zout boven een kom.
- Voeg er met de mixer al kloppend beetje bij beetje de melk aan toe tot een glad beslag ontstaat.
- Roer er tenslotte het ei door.
- Gebruik het beslag direct.
Met bier of spuitwater
- Verhit de olie tot 180°C.
- Roer het ei los.
- Zeef de bloem met het zout boven een kom en roer er het ei door.
- Roer er beetje bij beetje het bier/spuitwater door tot een glad beslag ontstaat.
- Gebruik het beslag direct.
Het bakken
- Haal een vulling naar keuze door het beslag en bak de beignets in de hete olie in porties in ± 4 minuten goudbruin.
- Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip
Het maken van beslag gaat makkelijker als u de kom op een vochtige doek zet. De kom kan dan tijdens het roeren niet meer schuiven.Zoete beignets
- plakken appel (eventueel bestrooid met kaneel of gemberpoeder)- plakken ananas (droog gedept)
- plakken of stukjes banaan
- schijven mango
- hele aardbeien
Of hartige flappen
- grote garnalen- grote champignons
- plakjes courgette
- uienringen
- plakken kaas (brie of camembert bijvoorbeeld)
Om te strooien
Oliebollen en beignets zijn pas af als ze lekker dik met poedersuiker zijn bestrooid.Probeer ook eens een ander 'strooisel':
- kaneel of een mengsel van kaneel en suiker- gestampte muisjes
- gemalen kokos