Belgische nasi goreng
Ingrediënten
- 3 kopjes rijst gewassen
- 10 Kopjes water
- ½ eetlepel zout
- ½ versnipperde ui
Voor de vulling:
- 1 versnipperde wortel
- 1 versnipperde ui
- 1 takje selder versnipperd
- boter
- 2 eetlepels olie
- ½ kg mosselen gewassen
- 100 gr Sint-Jacobsvruchten kleine rauwe / diepvries
- 100 gr scampi's gepelde rauwe / diepvries
- 12 steurgarnalen
- 1½ dl droge witte wijn
- peper
- zout
Voor het garnituur:
- enkele blaadjes selder
- 8 schijfjes komkommer
Instructies
- Breng de rijst met het water aan de kook.
- Doe er de versnipperde ui en het zout bij en laat hem in 12-18 minuten gaar koken.
Verfris:
- Stoof de wortel, de ui en de selder in een klontje boter en de olie in de pan of in de wok.
- Doe er de mosselen, de Sint-Jacobsvruchten, de scampi's en de steurgarnalen bij.
- Roer 4-6 minuten met een houten spatel en haal dan alles uit de pan.
- Blus met de witte wijn en spatel er de rijst in.
- Warm even op en voeg dan de zeevruchten toe.
- Warm nog 1 minuutje op en kruid.
- Werk de pan af met de selder en de komkommer.