Belgische nasi goreng

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kopjes rijst gewassen
  • 10 Kopjes water
  • ½ eetlepel zout
  • ½ versnipperde ui

Voor de vulling:

  • 1 versnipperde wortel
  • 1 versnipperde ui
  • 1 takje selder versnipperd
  • boter
  • 2 eetlepels olie
  • ½ kg mosselen gewassen
  • 100 gr Sint-Jacobsvruchten kleine rauwe / diepvries
  • 100 gr scampi's gepelde rauwe / diepvries
  • 12 steurgarnalen
  • dl droge witte wijn
  • peper
  • zout

Voor het garnituur:

  • enkele blaadjes selder
  • 8 schijfjes komkommer

Instructies

  • Breng de rijst met het water aan de kook.
  • Doe er de versnipperde ui en het zout bij en laat hem in 12-18 minuten gaar koken.

Verfris:

  • Stoof de wortel, de ui en de selder in een klontje boter en de olie in de pan of in de wok.
  • Doe er de mosselen, de Sint-Jacobsvruchten, de scampi's en de steurgarnalen bij.
  • Roer 4-6 minuten met een houten spatel en haal dan alles uit de pan.
  • Blus met de witte wijn en spatel er de rijst in.
  • Warm even op en voeg dan de zeevruchten toe.
  • Warm nog 1 minuutje op en kruid.
  • Werk de pan af met de selder en de komkommer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België