Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snijd de korst van de kaas en snijd de kaas vervolgens in kleine blokjes.
Knip de bieslook en kervel fijn.
Leg bakpapier in een cakevorm en vet de zijkanten in.
Klop in een kom de boter licht en schuimig met een mixer.
Klop één voor één de eieren erdoor.
Voeg de bloem en bakpoeder toe en klop tot een glad beslag.
Schep de kaas, ham, mosterd en kruiden door het beslag.
Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Schep het beslag in de cakevorm en bak de soufflé in ongeveer 30 minuten goudbruin en gerezen.
Snijd de soufflé langs de randen los.
Leg een schaal op de vorm, keer samen om en laat de soufflé uit de vorm glijden.
Verwijder het bakpapier.
Snijd de soufflé in plakken en serveer op vier borden.
Serveer met grof boerenbrood.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij de romige textuur van de soufflé en de hartige smaak van de kaas en ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Kaas-Ham Soufflé à la Berliner