Bertennestjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 verse haringfilets of tongfilets
  • ¼ liter Rodenbach
  • peterselie
  • 3 hardgekookte eieren
  • 12 sneden brood
  • boter
  • bloem
  • melk
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • 80 gr geraspte kaas

Instructies

  • Snijd de visfilets in stukjes en laat die in frituurvet even bruin kleuren.
  • Laat de bruin gekleurde stukjes visfilet in het Rodenbach zachtjes gaar sudderen.
  • Vermeng er vervolgens de fijngehakte peterselie en de hardgekookte eieren onder.
  • Laat intussen de sneden brood in boter bruinen.

Bereid een kaassaus:

  • Smelt een weinig boter, vermeng er de bloem onder en meng er al roerend de melk bij.
  • Laat alles een 5-tal minuten zachtjes koken.
  • Roer de met eieren en peterselie vermengde stukjes visfilet in de kaassaus en smeer dit vervolgens op de broodsneden uit.
  • Verwarm ze tenslotte 15 minuten in de oven en dien ze als toostjes op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België