Bertennestjes
Ingrediënten
- 4 verse haringfilets of tongfilets
- ¼ liter Rodenbach
- peterselie
- 3 hardgekookte eieren
- 12 sneden brood
- boter
- bloem
- melk
- peper
- zout
- muskaatnoot
- 80 gr geraspte kaas
Instructies
- Snijd de visfilets in stukjes en laat die in frituurvet even bruin kleuren.
- Laat de bruin gekleurde stukjes visfilet in het Rodenbach zachtjes gaar sudderen.
- Vermeng er vervolgens de fijngehakte peterselie en de hardgekookte eieren onder.
- Laat intussen de sneden brood in boter bruinen.
Bereid een kaassaus:
- Smelt een weinig boter, vermeng er de bloem onder en meng er al roerend de melk bij.
- Laat alles een 5-tal minuten zachtjes koken.
- Roer de met eieren en peterselie vermengde stukjes visfilet in de kaassaus en smeer dit vervolgens op de broodsneden uit.
- Verwarm ze tenslotte 15 minuten in de oven en dien ze als toostjes op.