Besengek tempeh
tempeh in gekruide kokossaus
Ingrediënten
- 1 plak tempeh
- 4 eetlepel(s) ebi
- 2 grote uien gesnipperde
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 2 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 mespunt djahé
- 1 eetlepel(s) javaanse suiker
- 1½ eetlepel(s) olie
- ¼ blok santen
- 2 blaadjes salam zout
- 1 ontvelde tomaat
- 1 komkommer
Instructies
- Snij de tempeh in blokjes van 1 cm.
- Week de ebi in 2 dl kokend water en laat ze staan totdat het vocht is afgekoeld.
- Stamp uien, knoflook, sambal, laos, djahé en suiker tot een pasta.
- Bak de pasta onder voortdurend omscheppen.
- Breng 2 dl water aan de kook en voeg dit bij de gebakken pasta.
- Roer alles goed om en doe er de salam bij.
- Schep dan de uitgelekte garnalen erdoor en laat alles 3 min. zachtjes doorkoken.
- Schep de tempeh door de massa en laat alles pruttelen totdat de tempeh gaar is.
- Voeg eventueel nog wat zou toe.
- Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en garneer met parten tomaat en plakken komkommer.