Beveca
Kokospudding
Ingrediënten
- 2 verse kokosnoten
- 4½ deciliter water kokend
- 250 gram basterdsuiker
- 200 gram rijstemeel
- 2 eieren geklopte
- 50 gram amandelschaafsel
Instructies
- Steek de 'ogen' van de noten door, vang het sap op en bewaar het.
- Kraak de noten en haal de kokos eruit.
- Rasp de kokos in een kom en giet het kokende water erover.
- Laat 15 minuten weken en giet alles dan door een zeef, bekleed met dubbelgevouwen kaasdoek, in een kom.
- Pak het kaasdoek samen en wring er zoveel mogelijk kokosmelk uit.
- Gooi de uitgeknepen kokos weg.
- Meng de gezeefde kokosmelk met het sap uit de noten en klop de overige ingrediënten erdoor.
- Doe het mengsel in een grote pan met dikke bodem en breng aan de kook.
- Temper het vuur, laat al roerend zachtjes koken tot het dik wordt.
- Giet het in een ingevette ronde bakvorm van Ø20 cm.
- Bak ± 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven tot de bovenkant bruin is.
- Serveer de pudding warm.