Beveca

Kokospudding
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 verse kokosnoten
  • deciliter water kokend
  • 250 gram basterdsuiker
  • 200 gram rijstemeel
  • 2 eieren geklopte
  • 50 gram amandelschaafsel

Instructies

  • Steek de 'ogen' van de noten door, vang het sap op en bewaar het.
  • Kraak de noten en haal de kokos eruit.
  • Rasp de kokos in een kom en giet het kokende water erover.
  • Laat 15 minuten weken en giet alles dan door een zeef, bekleed met dubbelgevouwen kaasdoek, in een kom.
  • Pak het kaasdoek samen en wring er zoveel mogelijk kokosmelk uit.
  • Gooi de uitgeknepen kokos weg.
  • Meng de gezeefde kokosmelk met het sap uit de noten en klop de overige ingrediënten erdoor.
  • Doe het mengsel in een grote pan met dikke bodem en breng aan de kook.
  • Temper het vuur, laat al roerend zachtjes koken tot het dik wordt.
  • Giet het in een ingevette ronde bakvorm van Ø20 cm.
  • Bak ± 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven tot de bovenkant bruin is.
  • Serveer de pudding warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst India