Bhindi foogath

Gestoofde okra's met chilipeper
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram ghee
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 5 cm gemberwortel verse / geschild en fijngehakt
  • 5 verse groene chilipepers ontpit en fijngehakt
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 500 gram okra's zonder steelaanzet en staart
  • 2 dl water
  • zout
  • 2 theelepel kokos gedroogde

Instructies

  • Smelt de ghee in een pan met dikke bodem en voeg ui, knoflook, gember en
  • chilipeper en -poeder toe. Laat alles onder af en toe roeren 4-5 minuten
  • zachtjes bakken tot het zacht is.
  • Voeg de okra's, water en zout naar smaak toe. Breng aan de kook temper het
  • vuur en laat afgedekt 5-10 minuten zacht stoven tot de okra's beetgaar maar
  • niet zacht zijn.
  • Roer de kokos erdoor en serveer het gerecht warm.
  • Noot: Foogath, oorspronkelijk uit Zuid-India, lijkt veel op een sambal van
  • groenten.
  • Het verschil is dat foogath vaak van restjes groenten wordt gekookt en dat
  • gember hier de boventoon voert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Foogath, oorspronkelijk uit Zuid-India, lijkt veel op een sambal vangroenten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch