Bhoona gosht

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 kg lamsvlees bout of schouder
  • 5 eetlepel(s) olie
  • 3 grote uien gesnipperde
  • 1 blokjes gemberwortel 2 1/2 x 2 1/2 cm, gepeld en gesnipperd
  • 3 tenen knoflook gepeld en geperst
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel(s) gemalen koriander
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 dl water warm
  • theelepel zout
  • 2 middelgrote tomaten rijpe en ontveld en in stukjes
  • 4 verse groene chilipepers
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 eetlepel(s) gehakte korianderblaadjes
  • 2 rijpe tomaten in plakjes

Instructies

  • Snijd overtollig vet van het vlees.
  • Spoel het vlees af met koud water en snijd het in dobbelsteentjes.
  • Laat de stukjes vlees op keukenpapier drogen.
  • Verhit de olie op half vuur, voeg de ui, gember en knoflook toe en fruit tot de ui glazig is (± 5 minuten).
  • Zet het vuur laag, voeg de kurkuma, komijn, koriander en chilipoeder toe en verwarm alles al roerend 2-3 minuten.
  • Voeg het vlees toe, zet het vuur op half en roerbak 5 minuten.
  • Leg het deksel op de pan, zet het vuur op half en laat 15-20 minuten pruttelen tot het vocht is verdampt.
  • Schep vaak om.
  • Roerbak het vlees op hoog vuur 2-3 minuten en bak het op half vuur nog 7-8 minuten.
  • Schep vaak om.
  • De blokjes vlees zien er vrij droog uit en het vet drijft bovenop.
  • Laat een deel van het vet weglopen (er mogen geen specerijen verloren gaan).
  • Voeg het water en het zout toe, breng het aan de kook en let een deksel op de pan.
  • Laat het vlees 50-60 minuten sudderen tot het gaar is (voeg zo nodig water toe).
  • Tegen het eind van de kooktijd moet de ingekookte kruidige jus aan de stukjes vlees blijven hangen.
  • Voeg de stukjes tomaat en de hele groene chilipepers toe en roerbak nog 3-4 minuten.
  • Voeg al roerend de garam masala en de helft van de korianderblaadjes toe en neem de pan van het vuur.
  • Schep de bhoona gosht in een schotel en leg de plakjes tomaat langs de rand.
  • Strooi het restant van de gehakte korianderblaadjes op de plakjes tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst India