Bianconeve

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram witte chocolade
  • 2 dl room
  • 50 gram kristalsuiker
  • 80 gram kokosmakrons
  • 50 gram praline (een mengsel van amandelen en gemalen noten geroosterd, fijn
  • gekarameliseerd en na afkoeling naar behoefte fijngemalen)
  • 30 gram grofgemalen noten
  • ¾ dl Baileys
  • ¼ dl sterke koffie
  • 2 soeplepels chocoladeschilfers
  • enkele blaadjes munt

Instructies

  • Klop de mascarpone op.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en vermeng de gesmolten chocolade met de mascarpone.
  • Klop de room met de suiker in een kom op tot slagroom en meng die goed met het chocolade-mascarponemengsel.
  • Laat alles rusten tot de room verdikt.
  • Verkruimel intussen de kokosmakrons en voeg de praline, de noten, de koffie en de Baileys toe.
  • Bedek de bodem van 4 coupes met het notenmengsel en voeg daarna een laagje room toe.
  • Herhaal dit tweemaal en zorg ervoor, dunne laagjes aan te brengen.
  • Laat de coupes minstens 4 uur in de koelkast rusten.
  • Garneer met de chocoladeschilfers en een blaadje munt.
  • U kunt dit gerecht ook een dag van tevoren bereiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Italië