Mediterrane Bieflapjes met Olijven-Groenterijst
Ingrediënten
- 2 bieflapjes
- 50 g pitloze zwarte olijven
- 1 eetlepel rundvleeskruiden met zout
- 250 g cherrytomaatjes
- 6 eetlepels olijfolie
- 300 g venkelrauwkost 2 bakjes à 150 g
- 250 g pilavrijst
- 2 eetlepels verse rode pesto
Instructies
- Bestrooi de bieflapjes met rundvleeskruiden.
- Snijd de olijven in plakjes en halveer de cherrytomaatjes.
- Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan.
- Bak de bieflapjes in 4-5 minuten bruin aan beide zijden.
- Verhit de resterende olijfolie in een andere (koeken)pan.
- Roerbak de venkelrauwkost op hoog vuur gedurende 1 minuut.
- Voeg de cherrytomaatjes en olijven toe en bak ze nog 1 minuut mee.
- Voeg de rijst toe en verwarm deze volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schep het vlees en de groenterijst op de borden.
- Laat het braadvet in de pan even inkoken met 2 eetlepels water en de rode pesto.
- Giet de jus over de rijst en het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon vormt een goede combinatie met de smaken van het bieflapje en de olijven-groenterijst.Voedingswaarden
Calories: 730 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 31 g | Vet: 39 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 6 g