Biefstuk- en sjalotrolletjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 bosuitjes; in stukjes van 5 cm
  • 120 gram dun gesneden biefstuk 12 x 5 cm
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel saké of droge sherry
  • 1 eetlepel dashi of kippenbouillon
  • 1 eetlepel mirin of zoete sherry

Instructies

  • Verdeel de uitjes in 4-6 porties.
  • Rol 1 plak vlees om een portie ui en maak ze met keukentouw vast.
  • Doe hetzelfde met de rest van het vlees en de uitjes.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem, leg de rolletjes er met de naad
  • naar beneden in en bak ze 1 minuut op matig vuur.
  • Keer ze regelmatig om ze overal even bruin te bakken.
  • Zet het vuur laag en voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de mirin,
  • kook het geheel nog 3 minuten en haal het vlees er dan met een
  • schuimspaan uit.
  • Kook de vleessappen op hoog vuur tot de helft in en voeg de mirin toe.
  • Verwijder het keukentouw en doe de rolletjes terug in de pan.
  • Kook ze, regelmatig kerend, tot ze goed geglaceerd zijn.
  • Snijd elke rol in plakjes van 1,25 cm dik, steek ze aan satépennen en
  • serveer ze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Japan