Bietjesstamppot met Grillworst en Prei

Bietjesstamppot met Grillworst en Prei

Bietjesstamppot met Grillworst en Prei

Een heerlijke, snelle stamppot met de zoete smaak van bietjes, zachte aardappelpuree, en hartige grillworst. Perfect voor een koude herfst- of winteravond.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 25 g boter
  • 3 dl melk
  • 1 pakje aardappelpuree 135 g, Maggi
  • 500 g gekookte bietjes
  • 300 g grillworst
  • 1 prei
  • 1 takje tijm

Instructies

  • Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in flinterdunne ringetjes.
  • Maak de bietjes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  • Ris de tijmblaadjes van het takje en bewaar ze in een kopje.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Bereid de aardappelpuree met de melk volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg de preiringetjes, bietjes, boter en tijm toe aan de puree.
  • Verwarm het geheel op matig vuur gedurende 5 minuten al roerend.
  • Snijd de grillworst in plakken en leg deze op de grillplaat.
  • Plaats de grillplaat 10 cm onder de hete grill en grill de worst gedurende 3 minuten tot ze goudbruin zijn, keer halverwege.
  • Schep de stamppot op 4 borden en leg de plakjes worst er dakpansgewijs op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir om de zoete en hartige smaken in balans te brengen.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Stamppot / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter