Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, of kook ze 8 minuten in ruim water, giet ze af en laat het nog 10 minuten stomen.
Breng het sap van de citroen met genoeg water om een bodempje in een steelpan te bedekken aan de kook, haal het van het vuur en laat de saffraan er een kwartier in weken.
Roer het saffraanaftreksel door de gare rijst.
Verhit olie in een pan, doe er het komijnzaad, laurierblad, kaneelstokje en de kardemompeulen bij en fruit ze aan.
Doe er dan de ui bij en bak tot ze glazig is.
Doe er dan de gember, knoflook en rode peper bij, en bak dit mengsel een paar minuten.
Doe er dan de boontjes, paprika en tomaat bij en roer goed om.
Dek de pan af en laat de groenten zachtjes gaar stoven.
Voeg de laatste vijf minuten de (diepvries)erwtjes toe.
Schep de helft van de rijst in een ingevette ovenschaal.
Schep er de groenten overheen en dek het af met nog een laag rijst.
Garneer met korianderblad, rozijntjes en cashewnoten en zet de biryani 30 minuten in een oven van 200 graden