Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 flinke kweeperen gestoofde met ongebonden kookvocht
- 12 amaretti's Italiaanse amandelkoekjes of bitterkoekjes
- 1 eetlepel amandellikeur
- 225 gram bitterkoekjespudding
- 150 gram witte chocolade
- 150 ml slagroom
Instructies
- Laat de kweeperen uitlekken en vang het kookocht op.
- Snij 8 amaretti's of bitterkoekjes in vieren, schep ze door het kookvocht en besprenkel ze met 1 el amandellikeur.
- Verdeel de koekjes over 4 hoge glazen.
- Pureer de kweeperen met behulp van een staafmixer en verdeel de helft van de puree over de koekjes.
- Schep de bitterkoekjespudding op de puree.
- Breek de witte chocolade in stukjes en laat deze met 50 ml slagroom op een heel zacht vuur smelten.
- Haal het mengsel van het vuur en laat dit afkoelen.
- Klop ondertussen 100 ml slagroom lobbig en schep er de afgekoelde maar nog vloeibare chocoladeroom door.
- Verdeel de chocoladeroom over de glazen en schenk er de rest van de puree over.
- Zet de trifles 1 uur in de koelkast.
- Snijd 4 amaretti's of bitterkoekjes in en zet ze op de rand van ieder glas.