Bladerdeegrondjes met kaas

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 2 bolletjes gember
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 25 gram geraspte jonge kaas
  • 1 eetlepel koffiemelk
  • 1 mandarijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en steek er met een glaasje 8 rondjes uit.
  • Snijd de gember in dunne plakjes.
  • Leg 4 deegrondjes op een ingevette bakplaat, bestrijk ze met de jam, verdeel er de kaas en de gember over en dek af met de overige deegrondjes.
  • Druk de randen van het deeg met een vork op elkaar en bestrijk de bovenkant met koffiemelk.
  • Bak de bladerdeegrondjes in het midden van de oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Pel de mandarijn en verwijder de vliesjes rond de partjes.
  • Leg de rondjes op 2 bordjes en garneer ze met de mandarijnpartjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas