Blauwe kaasfondue met champignons
Equipment
Ingrediënten
- Van blauwschimmelkaas maakt u een lekkere pittige fondue. U kunt elke soort blauwschimmelkaas nemen. Denk er wel aan dat bijvoorbeeld Danablue en Roquefort een stuk pittiger zijn dan bijvoorbeeld Blue Castello Blue d'Auvergne of Gorgonzola.
- 1 teentje knoflook
- 2½ dl droge witte wijn
- 150 gram geraspte jong belegen kaas
- 100 gram blauwschimmelkaas
- 1 bakje champignons
- 3 tl maïzena.
Instructies
- Wrijf de binnenkant van een caquelon in met het doorgesneden teentje knoflook en schenk er 2 dl van de wijn in.
- Verwarm de wijn, onafgedekt, tot er kleine belletjes beginnen op te stijgen.
- Roer de jong belegen kaas door de wijn en verkruimel de blauwschimmelkaas er
- boven.
- Roer alles goed door elkaar.
- Verwarm de fondue tot de kaas gesmolten is.
- Roer de fondue steeds goed door.
- Veeg intussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Maak de maïzena aan met de rest van de wijn en voeg dit al roerend aan de fondue toe.
- Blijf roeren tot de fondue mooi gebonden is.
- Voeg de champignons toe en verwarm de fondue nog enkele minuten goed.
- Roer nogmaals goed door.
- Zet de fondue op een rechaud en geef er stokbrood of Turks brood en een salade bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zet bij deze pittige fondue ook stukjes paprika en bleekselderij op tafel om in de fondue te dopen.