Blinde vinken op italiaanse wijze met risotto

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 worteltjes
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 kalfs-blinde-vinken van ± 80 gr elk
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 dl witte wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • boter
  • 300 gram rijst
  • 1 dopje saffraan
  • 8 dl kalfsbouillon
  • 80 gram gemalen pecorino
  • peper zout

Instructies

  • Maak de preien, de selderij en de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes van
  • ± 2 cm dik.
  • Pel 1 ui en snipper hem fijn.
  • Pel het teentje knoflook en snijd het in vieren.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en schroei er de blinde vinken aan alle kanten in
  • dicht.
  • Kruid met peper en zout en bestrooi met de bloem.
  • Laat even bakken en voeg er vervolgens de gesneden groenten aan toe.
  • Overgiet met de witte wijn en 1/2 dl water en voeg er de tomatenpuree, de
  • rozemarijn en de laurierblaadjes bij.
  • Laat ± 30 minuten in de gesloten pan gaar sudderen.
  • Maak intussen de risotto:
  • Pel de overige ui en snipper hem fijn.
  • Verhit de rest van de olijfolie, samen met een klontje boter en stoof er de
  • uisnippers in.
  • Voeg er al roerend de rijst aan toe en vervolgens de saffraan, peper en zout.
  • Overgiet met de bouillon en laat de rijst in de gesloten pan droog koken.
  • Roer er net voor het opdienen de Pecorino kaas door.
  • Schik 2 blinde vinken op 4 warme borden, schep er de groentesaus over en
  • leg er een lepel risotto naast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Italië