Blinde vinken van witloof

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg witloof
  • 250 gr gerookte zalm
  • 100 gr grijze garnalen gepelde
  • 2 hardgekookte eieren
  • 50 gr peterselie
  • 1 tomaat
  • 1 citroen het sap er van
  • mayonaise
  • cayennepeper

Instructies

  • Kook het witloof in een weinig water met het citroensap gaar en laat goed uitlekken.
  • Kruid de mayonaise met cayennepeper.
  • Bekleed ieder stuk witloof met gerookte zalm.
  • Wrijf het eigeel en het eiwit afzonderlijk door een zeef.
  • Hak de peterselie.
  • Nappeer de uiteinden van het witloof met een weinig mayonaise en versier met het doorgewreven eiwit, de gehakte peterselie, het doorgewreven eigeel en de tomaatpartjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het witloof kan ook rauw fijn worden versneden en, vermengd met de mayonaise en de gerookte zalm, worden opgerold.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis / Zalm / Zeevruchten
Land van herkomst België