Bloemkoolovenschotel met yorkham

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g bloemkoolroosjes
  • peper
  • zout
  • 200 g yorkham vleeswaren, in brede reepjes
  • 150 g geraspte jonge kaas
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel verse rozemarijn fijngehakt
  • 2 deciliter Finesse voor koken Blue Band

Instructies

  • Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 10 minuten.
  • Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Verdeel de bloemkool met de yorkham over een ingevette ovenschaal.
  • Meng de kaas, de knoflook, de rozemarijn en peper en zout naar smaak door de finesse en schenk het over de bloemkool.
  • Bak de bloemkoolschotel in een voorverwarmde oven (200 C) in ± 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Lekker met aardappelpuree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
Vervang de helft van de bloemkool eens door broccoli.
Wijnadvies:
Beaujolais, Cave des vignerons de Bully, rood, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel