Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 zakje Ovenheerlijk mix voor bloemkoolschotel met gehakt en room-tuinkruiden van Maggi
- 350 gram gehakt
- 500 gram bloemkool
- 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 200 gram kaas in plakjes of geraspt
- 1 ei
Instructies
- Snijd de bloemkool in roosjes en breng deze met water en een beetje zout aan de kook.
- Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 400 ml water en roer goed door.
- Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door.
- Bak in een braad- of hapjespan het gehakt rul.
- Giet de bloemkool af en bak deze even kort met het gehakt mee.
- Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal.
- Doe hierbovenop het gehakt met de bloemkool.
- Verdeel vervolgens de andere helft aardappelschijfjes hieroverheen.
- Schenk de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel.
- Leg tot slot de kaas over de aardappels.
- Laat de ovenschotel in ca. 45 minuten in de oven gaar en en goudbruin worden.