Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje Ovenheerlijk mix voor bloemkoolschotel met gehakt en room-tuinkruiden van Maggi
  • 350 gram gehakt
  • 500 gram bloemkool
  • 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 200 gram kaas in plakjes of geraspt
  • 1 ei

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes en breng deze met water en een beetje zout aan de kook.
  • Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 400 ml water en roer goed door.
  • Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door.
  • Bak in een braad- of hapjespan het gehakt rul.
  • Giet de bloemkool af en bak deze even kort met het gehakt mee.
  • Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal.
  • Doe hierbovenop het gehakt met de bloemkool.
  • Verdeel vervolgens de andere helft aardappelschijfjes hieroverheen.
  • Schenk de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel.
  • Leg tot slot de kaas over de aardappels.
  • Laat de ovenschotel in ca. 45 minuten in de oven gaar en en goudbruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel / Vlees