Bocca di Donna
luchtige chocoladetaart
Equipment
- springvorm, doorsnede 20 cm
Ingrediënten
- 50 gram maïzena
- 50 gram bloem
- 3 eetlepels cacaopoeder
- zout
- 6 eieren
- 200 gram fijne tafelsuiker
- 50 gram poedersuiker
- 3 eetlepels tuinvruchtenjam pot, AH
- ½ eetlepel boter om in te vetten
- bakpapier
Instructies
- Knip uit het bakpapier een cirkel ter grootte van de springvormbodem.
- Vet de springvorm in en leg de cirkel op de bodem.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng de maïzena, de bloem, het cacaopoeder en 1 mespuntje zout in een kom.
- Splits de eieren boven 2 kommen.
- Klop de dooiers met de suiker schuimig.
- Zeef het maïzenamengsel geleidelijk bij het eimengsel en klop het erdoor.
- Klop de eiwitten stijf met 25 gr poedersuiker en spatel ze door het eimengsel.
- Schep het deeg in de vorm en bak de taart ± 1 uur in het midden van de oven.
- Neem de taart uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen.
- Neem de taart uit de vorm en snijd hem met een scherp mes horizontaal door.
- Besmeer de onderste taarthelft met de jam, zet de bovenkant erop en druk de taart licht aan.
- Bestrooi hem met de poedersuiker.
- Toscaanse citroe