Bocca di Donna

luchtige chocoladetaart
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • springvorm, doorsnede 20 cm

Ingrediënten

  • 50 gram maïzena
  • 50 gram bloem
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • zout
  • 6 eieren
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • 50 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels tuinvruchtenjam pot, AH
  • ½ eetlepel boter om in te vetten
  • bakpapier

Instructies

  • Knip uit het bakpapier een cirkel ter grootte van de springvormbodem.
  • Vet de springvorm in en leg de cirkel op de bodem.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Meng de maïzena, de bloem, het cacaopoeder en 1 mespuntje zout in een kom.
  • Splits de eieren boven 2 kommen.
  • Klop de dooiers met de suiker schuimig.
  • Zeef het maïzenamengsel geleidelijk bij het eimengsel en klop het erdoor.
  • Klop de eiwitten stijf met 25 gr poedersuiker en spatel ze door het eimengsel.
  • Schep het deeg in de vorm en bak de taart ± 1 uur in het midden van de oven.
  • Neem de taart uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen.
  • Neem de taart uit de vorm en snijd hem met een scherp mes horizontaal door.
  • Besmeer de onderste taarthelft met de jam, zet de bovenkant erop en druk de taart licht aan.
  • Bestrooi hem met de poedersuiker.
  • Toscaanse citroe
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst Italië