Boerenkool speciaal

Boerenkool speciaal

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram boerenkool
  • 500 gram aardappels
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • 75 gram chorizo
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar
  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de aardappelen en snijd in stukken.
  • Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in blokjes.
  • Haal het vel van de chorizo en snijd in plakjes en daarna in stukjes.
  • Zet de aardappel op in wat water met wat zout.
  • Verhit de o0lijfolie in een ruime koekenpan en fruit daarin de ui en blokjes chorizo.
  • Voeg dan de paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
  • Voeg de boerenkool toe met twee kopjes water.
  • Laat een kleine twintig minuten rustig stoven.
  • Zodra de aardappelen gaar, giet ze af maar bewaar wat van het vocht.
  • Stamp de aardappelen fijn en maak de puree met een klontje boter en wat van het afgegoten vocht.
  • Meng het boerenkoolmengsel met de puree en breng op smaak met wat zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er een gehaktbal bij volgens recept van de Librije
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot