Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar
- Pel en snipper de ui.
- Schil de aardappelen en snijd in stukken.
- Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in blokjes.
- Haal het vel van de chorizo en snijd in plakjes en daarna in stukjes.
- Zet de aardappel op in wat water met wat zout.
- Verhit de o0lijfolie in een ruime koekenpan en fruit daarin de ui en blokjes chorizo.
- Voeg dan de paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
- Voeg de boerenkool toe met twee kopjes water.
- Laat een kleine twintig minuten rustig stoven.
- Zodra de aardappelen gaar, giet ze af maar bewaar wat van het vocht.
- Stamp de aardappelen fijn en maak de puree met een klontje boter en wat van het afgegoten vocht.
- Meng het boerenkoolmengsel met de puree en breng op smaak met wat zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een gehaktbal bij volgens recept van de Librije