Boerenkoolgratin met rookworst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 2 zakken boerenkool à 300 g
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • rookworst à 375 g in plakjes
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Verhit in een ruime pan de olie.
  • Voeg in 3-4 porties de boerenkool toe en bak al omscheppend tot de groente slinkt.
  • Schep de knoflook door de boerenkool en voeg 50 ml water toe.
  • Schep de rookworst met peper en zout naar smaak door de boerenkool en schep alles in een ovenschaal.
  • Bestrooi de boerenkool met de kaas en gratineer in een voorverwarmde oven (200 ºC) ± 15 minuten tot de kaas is gesmolten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Stamppot