Boerenomelet

De boerenomelet is een klassieker wat recepten betreft, maar ook een ijzersterke jongen waar veel vitaminen, mineralen en eiwitten in zit. Super makkelijk te maken en binnen een handomdraai is jouw bord gevuld. Ook leuk om mee te variëren!
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 ei
  • 6 plakken ham
  • 10 champignons
  • 1 paprika
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • ½ ui
  • handje spinazie
  • peper
  • paprikapoeder
  • 1 tl kokosolie

Instructies

  • Kluts de eieren in een schaaltje tot ze een egale substantie vormen.
  • Strooi er naar smaak wat peper en paprikapoeder bij.
  • Snij de champignons, paprika’s, tomaat en ui in stukjes en de ham in reepjes.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit deze met een theelepel kokosolie.
  • Bak de champignons, paprika’s en ui in 5 minuten en doe op het laatste moment de tomaat en spinazie erbij.
  • Als de spinazie geslonken is, leg je de reepjes ham erop.
  • Voeg daarna de geklopte ei toe en wacht tot het ei een vaste vorm begint te krijgen.
  • Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Zorg er goed voor dat de randen niet vastbakken.
  • Neem daarna de pan van het vuur en leg de boerenomelet op een bord

Notities / Tips / Wijnadvies

Weetje
Hoe dikker je omelet wordt, hoe lager het vuur moet staan. Anders brandt de onderkant binnen no-time aan en zit je nog met een vloeibare bovenlaag.

Voedingswaarden

Calories: 593 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 44 g | Vet: 29 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm