Boerenvleespaté

Boerenvleespaté

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ovenrooster
  • patévorm van 3/4 liter inhoud
  • combi-stoomoven

Ingrediënten

  • 100 g bacon in dunne plakjes
  • 250 g hamlappen
  • 250 g mager kalfsvlees
  • 1 plak gekookte ham van 125 g
  • 125 g varkenslever
  • 50 g boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepel(s) rode port
  • mespunt suiker
  • mespunt koriander gemalen
  • mespunt tijm
  • 1 eetlepel(s) groene peperkorrels verse
  • 1 laurierblaadje

Instructies

  • De combi-stoomoven voorverwarmen op 175 °C en 100% stoom.
  • De bodem en de wanden van de vorm bekleden met de plakjes bacon. Zorg ervoor dat er voldoende plakjes overblijven voor de bovenkant om de paté mee af te dekken.
  • De hamlappen met het kalfsvlees in een foodprocessor kleinsnijden. De ham en de lever in blokjes snijden.
  • De boter smelten.
  • De overige ingrediënten, behalve de peperkorrels en het laurierblaadje, met het kleingesneden vlees en de gesmolten boter goed vermengen.
  • Tot slot er de peperkorrels doorroeren en het vleesmengsel in de vorm scheppen. De bovenkant gladstrijken met een spatel, afdekken met het laurierblaadje en de resterende plakjes bacon.
  • De vorm met het deksel of aluminiumfolie afsluiten.
  • De paté in ca. 1½ uur op 175 °C en 100% stoom gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

hetelucht: 175 °C
stoompercentage: 100%
bereidingstijd: ca. 1½ uur + 24 uur afkoeltijd
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Varkensvlees / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Duitsland