Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- ovenrooster
- patévorm van 3/4 liter inhoud
- combi-stoomoven
Ingrediënten
- 100 g bacon in dunne plakjes
- 250 g hamlappen
- 250 g mager kalfsvlees
- 1 plak gekookte ham van 125 g
- 125 g varkenslever
- 50 g boter
- 1 ei
- 2 eetlepel(s) rode port
- mespunt suiker
- mespunt koriander gemalen
- mespunt tijm
- 1 eetlepel(s) groene peperkorrels verse
- 1 laurierblaadje
Instructies
- De combi-stoomoven voorverwarmen op 175 °C en 100% stoom.
- De bodem en de wanden van de vorm bekleden met de plakjes bacon. Zorg ervoor dat er voldoende plakjes overblijven voor de bovenkant om de paté mee af te dekken.
- De hamlappen met het kalfsvlees in een foodprocessor kleinsnijden. De ham en de lever in blokjes snijden.
- De boter smelten.
- De overige ingrediënten, behalve de peperkorrels en het laurierblaadje, met het kleingesneden vlees en de gesmolten boter goed vermengen.
- Tot slot er de peperkorrels doorroeren en het vleesmengsel in de vorm scheppen. De bovenkant gladstrijken met een spatel, afdekken met het laurierblaadje en de resterende plakjes bacon.
- De vorm met het deksel of aluminiumfolie afsluiten.
- De paté in ca. 1½ uur op 175 °C en 100% stoom gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
hetelucht: 175 °C
stoompercentage: 100%
bereidingstijd: ca. 1½ uur + 24 uur afkoeltijd
stoompercentage: 100%
bereidingstijd: ca. 1½ uur + 24 uur afkoeltijd