Bombay groentecurry met tahoe

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram tahoe in blokjes van ± 1 cm
  • 1-2 eetlepels Indiase kruidenpasta Patak's , pot
  • 1 ½ eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 grote aardappels geschilde in blokjes van ± 1 cm
  • 250 gram wortel in stukjes
  • 250 gram bloemkool in roosjes
  • 150 gram doperwten diepvries
  • 1 blik gepelde tomaten ± 400 gr, fijngesneden
  • zout peper

Instructies

  • Schep in een kom de tahoe met de kruidenpasta en de maïzena om en laat ± 5 minuten marineren.
  • Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook omscheppend ± 2 minuten.
  • Voeg de aardappel toe en bak die ± 10 minuten met het deksel op de pan.
  • Schep af en toe om.
  • Voeg het tahoemengsel toe en bak die ± 5 minuten mee tot de tahoe knapperig is.
  • Voeg de wortel, bloemkool, doperwten en tomaat toe en laat het gerecht nog ± 5 minuten stoven.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Houd 1/3 van het gerecht apart voor de Indiase groentesoep
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten
Land van herkomst India