Bombolone
Deze heerlijke Bombolone, gevuld met crème, is een echte delicatesse die perfect is voor een zoete traktatie!
Ingrediënten
Ingrediënten voor het deeg:
- 3 eieren
- 400 gram bloem
- 3 eetlepels suiker
- Geraspte schil van 1 sinaasappel
- 50 gram verse biergist
- 50 gram boter
- ½ beker melk
Ingrediënten voor de crème:
- 1 glas melk
- 1 ei
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel bloem
- ½ stokje kaneel
- Schil van 3 citroenen
Instructies
Deeg:
- Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist, suiker en boter erin op.
- Voeg de geraspte sinaasappelschil toe.
- Voeg al roerend de eieren en de bloem toe.
- Kneed het geheel tot een deeg en laat dit een uur rusten onder een theedoek.
- Rol het deeg uit en snijd er vormpjes uit met een steekring of glas.
- Laat deze vormpjes nog een half uur rijzen op een warme plek.
- Verwarm olie en reuzel in een pan op het vuur en bak de bolletjes aan beide kanten goudbruin.
- Haal ze daarna door suiker en vul ze met de crème.
Crème:
- Meng suiker, bloem en ei en klop dit gedurende twee minuten met een mixer.
- Verwarm de melk met kaneel en citroenschil en laat het even trekken.
- Voeg al roerend de melk toe aan het eimengsel en zeef dit boven een steelpan.
- Plaats de steelpan in een pan met heet water op het vuur en gaar de crème roerend enkele minuten.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g