Bombolone

Deze heerlijke Bombolone, gevuld met crème, is een echte delicatesse die perfect is voor een zoete traktatie!
Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Ingrediënten voor het deeg:

  • 3 eieren
  • 400 gram bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 50 gram verse biergist
  • 50 gram boter
  • ½ beker melk

Ingrediënten voor de crème:

  • 1 glas melk
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ stokje kaneel
  • Schil van 3 citroenen

Instructies

Deeg:

  • Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist, suiker en boter erin op.
  • Voeg de geraspte sinaasappelschil toe.
  • Voeg al roerend de eieren en de bloem toe.
  • Kneed het geheel tot een deeg en laat dit een uur rusten onder een theedoek.
  • Rol het deeg uit en snijd er vormpjes uit met een steekring of glas.
  • Laat deze vormpjes nog een half uur rijzen op een warme plek.
  • Verwarm olie en reuzel in een pan op het vuur en bak de bolletjes aan beide kanten goudbruin.
  • Haal ze daarna door suiker en vul ze met de crème.

Crème:

  • Meng suiker, bloem en ei en klop dit gedurende twee minuten met een mixer.
  • Verwarm de melk met kaneel en citroenschil en laat het even trekken.
  • Voeg al roerend de melk toe aan het eimengsel en zeef dit boven een steelpan.
  • Plaats de steelpan in een pan met heet water op het vuur en gaar de crème roerend enkele minuten.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Italië