Bonensalade met tonijn 2
AllerHande november 2002
Ingrediënten
- 1 schaaltje haricots verts 150 g
- 1 blik reuzenbonen 400 g
- 1 kleine rode ui
- ½ zakje verse peterselie à 30 g
- 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- zout en versgemalen peper
- 2 tonijnsteaks
Instructies
- Haricots verts schoonmaken en in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
- Overdoen in vergiet en afspoelen met koud water.
- Reuzenbonen afgieten.
- Ui pellen en in flinterdunne ringen snijden.
- Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken.
- In kom dressing kloppen van azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper.
- Boontjes, ui en peterselie door dressing scheppen.
- Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
- Tonijnsteaks halveren en bestrijken met resterende olie.
- Vis royaal bestrooien met peper en aan beide zijden ca. 1 minuut grillen (de kern moet rauw blijven).
- Bonensalade over vier borden verdelen, tonijn erop leggen.