Bonensalade met tonijn 2

AllerHande november 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 schaaltje haricots verts 150 g
  • 1 blik reuzenbonen 400 g
  • 1 kleine rode ui
  • ½ zakje verse peterselie à 30 g
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 2 tonijnsteaks

Instructies

  • Haricots verts schoonmaken en in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Overdoen in vergiet en afspoelen met koud water.
  • Reuzenbonen afgieten.
  • Ui pellen en in flinterdunne ringen snijden.
  • Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken.
  • In kom dressing kloppen van azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper.
  • Boontjes, ui en peterselie door dressing scheppen.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Tonijnsteaks halveren en bestrijken met resterende olie.
  • Vis royaal bestrooien met peper en aan beide zijden ca. 1 minuut grillen (de kern moet rauw blijven).
  • Bonensalade over vier borden verdelen, tonijn erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade / Vis
Land van herkomst Frankrijk