Börek
(Turks gevuld deeggerecht)
Ingrediënten
Instructies
- Laat het fyllodeeg ontdooien.
- Laat de spinazie in een vergiet ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan.
- Pel de knoflook, pers hem boven de pan uit en bak de knoflook ± 2 minuten.
- Voeg de ui toe en fruit hem op matig vuur in ± 5 minuten glazig.
- Hak de amandelen in grove stukken en rooster ze in een droge koekenpan op
- laag vuur goudbruin.
- Snijd de fetakaas in blokjes.
- Meng de spinazie met de ui, de amandelen en de feta en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de vellen fyllodeeg op een werkvlak en bestrijk ze dun met olijfolie.
- Snijd ieder vel over de lengte in 3 lange, gelijke repen.
- Schep op het begin van elke deegreep een beetje spinazievulling en vouw
- steeds driehoekjes tot de deegreep op is.
- Leg ze op de bakplaat en laat ze midden in de oven in ± 15 minuten gaar worden.