Bosnische kip met tarwe

Porties: 3 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • flink zout
  • 120 g grove bulgur
  • 20 g gesmolten boter
  • 2 theelepels scherp paprikapoeder
  • tabascosaus

Instructies

  • Kook de kip in ½ l water met zout in ± een uur gaar.
  • Week de bulgur een kwartier in lauw water en laat uitlekken.
  • Leg de bulgur halverwege de kooktijd bij de kip.
  • Giet de bouillon af en bewaar hem.
  • Neem het vlees van het been.
  • Pureer het vlees en de bulgur met een staafmixer; gebruik zo nodig nog wat bouillon.
  • Strijk het mengsel in een warme schaal uit en versier bovenop met de paprikaboter (en een randje peterselie).

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er een gemengde salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Bosnië