Bouillon met Chinese paddenstoelen en doperwten.
Ingrediënten
- 12 Chinese paddenstoelen naar keuze / 30 minuten in warm water geweekt en uitgelekt
- 100 gram magere ham in dunne reepjes
- 1¼ liter runderbouillon krachtige / of wildbouillon
- 1 eetlepel(s) lichte sojasaus
- 200 gram ongekookte diepvries doperwten
- zout
- 1 theelepel worcestershiresauce
- versgemalen witte peper
Instructies
- Snijd de uitgelekte paddenstoelen in dunne reepjes en doe de onderste harde stukjes van de stelen weg.
- Doe alle ingrediënten in een hoge, diepe kom of schaal en zet die in de magnetron.
- Controleer na 5 minuten op de hoogste stand of de doperwten en de paddenstoelen gaar genoeg zijn.
- Is dat het geval, schakel de magnetron dan uit en laat de kom, afgedekt, 3 minuten staan.
- Vindt u de paddenstoelen en de doperwten dan nog te hard, kook ze dan nog 1-2 minuten op de middelste stand.