Boulanee
is een platbrood uit Afghanistan, gebakken of gebakken met een groentevulling. Het heeft een dunne korst en kan worden gevuld met verschillende ingrediënten, zoals aardappelen, linzen, pompoen, bieslook of prei
Ingrediënten
- 4 grote aardappels
- 450 rundergehakt rul
- ½ theelepel zwarte peper
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel gemalen koriander
- loempiavellen
- 1 eetlepel maïsolie
- grote braadpan
- tomatensaus
- ¼ theelepel cayennepeper
- ½ bos(jes) fijngesneden lente-uitjes
Instructies
- Was 4 grote aardappelen en kook ze in ± 20 minuten gaar.
- Bak 450 rundergehakt rul met 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel zout en 1/2 theelepel gemalen koriander.
- Giet de gare aardappelen af, pel ze en maak er een gladde, luchtige puree van.
- Vermeng de puree met het gehaktmengsel, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/4 theelepel cayennepeper, 1/2 bosje verse koriander en 1/2 bosje fijngesneden lente-uitjes.
- Leg loempiavellen op een plat, schoon werkvlak en schep op het midden van elk vel een deel (niet te veel) van de vulling.
- Doop uw vinger in water, maak de randen van de loempiavellen een beetje vochtig, vouw de vellen tot een driehoek en plak de randen op elkaar.
- Verhit op middelhoog vuur ± 1 eetlepel maïsolie in een grote braadpan en sauteer de boulanee daarin in 4-5 minuten lichtbruin.
- Voeg zo nodig nog wat olie toe.
- Serveer de boulanee met tomatensaus of met een andere saus op yoghurtbasis.