Boulognebollen met tartaar en pesto
AllerHande maart 2003
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 steak tartaartjes
- 2 boulognebollen àfbakbrood
- 100 g walnoten gehakt
- 1 eetlepel(s) groene pesto bakje à 100 g
- 2 eetlepel(s) yoghurtmayonaise
- ½ zak rocket slamelange à 75 g
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Ui pellen en in ringen snijden.
- In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en uiringen ca. 5 minuten zachtjes bakken.
- Uiringen op bord scheppen.
- In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en tartaartjes in ca. 8 minuten goudbruin en vrijwel gaar bakken.
- Halverwege baktijd keren.
- Laatste minuut uiringen meewarmen.
- Intussen boulognebollen in ca. 9 minuten in oven afbakken.
- In kom walnoten, pesto en yoghurtmayonaise mengen.
- Bollen opensnijden, even laten uitwasemen en dan beleggen met sla, tartaartjes, uiringen en walnotenpestosaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met tomatensoep.