Boulognebollen met tartaar en pesto

AllerHande maart 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 steak tartaartjes
  • 2 boulognebollen àfbakbrood
  • 100 g walnoten gehakt
  • 1 eetlepel(s) groene pesto bakje à 100 g
  • 2 eetlepel(s) yoghurtmayonaise
  • ½ zak rocket slamelange à 75 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Ui pellen en in ringen snijden.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en uiringen ca. 5 minuten zachtjes bakken.
  • Uiringen op bord scheppen.
  • In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en tartaartjes in ca. 8 minuten goudbruin en vrijwel gaar bakken.
  • Halverwege baktijd keren.
  • Laatste minuut uiringen meewarmen.
  • Intussen boulognebollen in ca. 9 minuten in oven afbakken.
  • In kom walnoten, pesto en yoghurtmayonaise mengen.
  • Bollen opensnijden, even laten uitwasemen en dan beleggen met sla, tartaartjes, uiringen en walnotenpestosaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met tomatensoep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Rundvlees