Braadworst met appel-honing zuurkool en peterseliekrieltjes

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje GoodBite Braadworst 4 stuks, C1000
  • zuurkool
  • witte wijn
  • jeneverbes
  • laurierblaadje
  • 1 el honing
  • 1 Jonagold appeltje
  • roomboter
  • voorgekookte krielaardappeltjes
  • zout
  • verse peterselie
  • bakboter

Instructies

  • poel de zuurkool goed af om het hele zure eraf te halen en kook deze in een flinke scheut witte wijn goed gaar.
  • Hoe langer u de tijd heeft om de zuurkool te laten koken hoe zachter deze uiteindelijk zal worden.
  • Voeg gerust een jeneverbes en een laurierblaadje toe voor de smaak.
  • Voeg vlak voor het serveren een goede eetlepel honing toe en een in blokjes gesneden Jonagold-appeltje.
  • Hierdoor blijft deze lekker een beetje knapperig.
  • Warm de voorgekookte krieltjes zachtjes op in de roomboter en doe hier als laatste een snuf zout bij en een flinke hand versgehakte peterselie.
  • Bak de braadworsten zo’n 15 minuten in de bakboter.
  • De bakboter die overblijft kun je gebruiken om een lekkere jus van te maken.
  • Voeg een beetje water toe, laat dit even inkoken en roer met een houten spatel over de bodem van de pan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lekkere stevige maaltijd!
Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch