Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pakje GoodBite Braadworst 4 stuks, C1000
- zuurkool
- witte wijn
- jeneverbes
- laurierblaadje
- 1 el honing
- 1 Jonagold appeltje
- roomboter
- voorgekookte krielaardappeltjes
- zout
- verse peterselie
- bakboter
Instructies
- poel de zuurkool goed af om het hele zure eraf te halen en kook deze in een flinke scheut witte wijn goed gaar.
- Hoe langer u de tijd heeft om de zuurkool te laten koken hoe zachter deze uiteindelijk zal worden.
- Voeg gerust een jeneverbes en een laurierblaadje toe voor de smaak.
- Voeg vlak voor het serveren een goede eetlepel honing toe en een in blokjes gesneden Jonagold-appeltje.
- Hierdoor blijft deze lekker een beetje knapperig.
- Warm de voorgekookte krieltjes zachtjes op in de roomboter en doe hier als laatste een snuf zout bij en een flinke hand versgehakte peterselie.
- Bak de braadworsten zo’n 15 minuten in de bakboter.
- De bakboter die overblijft kun je gebruiken om een lekkere jus van te maken.
- Voeg een beetje water toe, laat dit even inkoken en roer met een houten spatel over de bodem van de pan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lekkere stevige maaltijd!
Eet smakelijk!
Eet smakelijk!