Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de kipfilets in kleine stukjes.
- Reinig het takje selder en versnipper het, samen met de ui.
- Breng dit met de kipfilets, het kruidentuiltje en 1 liter water aan de kook en laat dit 15-20 minuten zachtjes koken.
- Reinig de witloofstruikjes, snipper ze fijn en stoof ze in een klontje boter.
- Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
- Haal de kipfilets, als ze gaar zijn, uit het kookvocht en zeef het sap door een puntzeef.
- Laat het sap nog even inkoken tot u ½ liter overhoudt.
- Snijd de kipfilets in stukjes en voeg ze bij het gestoofde witloof.
- Smelt voor de roux 100 gr boter en roer er de bloem onder.
- Laat dit mengsel goudblond bakken en doe er dan het kippekookvocht bij.
- Roer stevig door om aanbranden te vermijden.
- Doe er dan de room bij, breng op smaak met peper en zout en haal er de kipblokjes en het gestoofde witloof door.
- Meng alles goed en giet het uit op een ingeoliede plaat.
- Laat de vulling in de koelkast 1 uur afkoelen en maak er mooie bolletjes of cilindertjes van.
Paneer deze op z'n Engels:
- Strooi een weinig bloem in een bord, klop 2 eiwitten los in een ander bord en strooi flink wat paneermeel in een derde bord.
- Rol de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en door het paneermeel.
- Bewaar de kroketten in een diepvriezer.
- Dompel de diepgevroren of gekoelde kroketten in heet frituurvet van 180°C en laat ze 5-7 minuten bakken.
Intussen heeft u de tijd om een extra saus te maken:
- Versnipper de witloofstruikjes en laat ze in de room gaar sudderen.
- Mix even kort af en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
- Reinig de waterkers en de kerstomaatjes en snijd de citroen in halve schijfjes.
- Schik per bord een toefje waterkers, 1 kerstomaatje, ½ schijfje citroen en 2-3
- Brabantse gevogeltekroketten.
Notities / Tips / Wijnadvies
De extra saus geeft dit gerecht iets heel speciaals.