Brietaartjes met groene aspergetips
AllerHande jubileumnummer 2003
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg diepvries, pak à 450 g
- 100 g groene aspergetips
- 200 g roombrie in plakken
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C .
- Bladerdeeg op werkvlak uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien.
- Van aspergetips plakje van onderkant snijden.
- In pan met kokend water en zout aspergetips in 3 minuten beetgaar koken.
- In zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Plakjes bladerdeeg halveren en naast elkaar op bakplaat leggen.
- Brie erover verdelen.
- Aspergetips op brie leggen.
- In midden van oven brietaartjes in 15-20 minuten bakken, tot deeg goudbruin en krokant is en
- brie gesmolten.
- Taartjes eventueel op een pluk friséesalade op vier borden leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker als hapje bij een glas wijn, voor acht personen.