Brietaartjes met groene aspergetips

AllerHande jubileumnummer 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg diepvries, pak à 450 g
  • 100 g groene aspergetips
  • 200 g roombrie in plakken

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C .
  • Bladerdeeg op werkvlak uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien.
  • Van aspergetips plakje van onderkant snijden.
  • In pan met kokend water en zout aspergetips in 3 minuten beetgaar koken.
  • In zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Plakjes bladerdeeg halveren en naast elkaar op bakplaat leggen.
  • Brie erover verdelen.
  • Aspergetips op brie leggen.
  • In midden van oven brietaartjes in 15-20 minuten bakken, tot deeg goudbruin en krokant is en
  • brie gesmolten.
  • Taartjes eventueel op een pluk friséesalade op vier borden leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook lekker als hapje bij een glas wijn, voor acht personen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch