Briouats met Garnalen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 gram boter
  • 10 gram bloem
  • 20 cl melk
  • 175 gram gepelde garnalen
  • het geel van 2 eitjes
  • 4 blaadje(s) filodeeg in 4 gesneden
  • zout en peper

Instructies

  • Laat de boter smelten in een pannetje, voeg er de bloem aan toe en roer met een houten lepel. Giet er onder voortdurend roeren, beetje bij beetje de melk bij.
  • Breng al roerend aan de kook en laat 1 minuutje doorkoken op een zacht vuurtje.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de garnalen toe en laat ze opwarmen.
  • Leg een stukje van de vulling op een filodeegblaadje en rol dit op.
  • Bestrijk de raakvlakken van het filodeeg met wat eigeel zodat het rolletje dichtgeplakt blijft.
  • Bak de briouats in de frituurpan mooi bruin op 180 graden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Warme hapjes / Zeevruchten
Land van herkomst Marokko