Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- ovenrooster
Ingrediënten
- 1 aubergine
- citroensap naar smaak
- 4 zongedroogde tomaten
- 100 g olijven
- 1-2 teentjes knoflook
- voor de garnering:
- bieslook of bosui,
- Parmezaanse kaas
Instructies
- De oven voorverwarmen op 110 °C.
- De steelaanzet van de aubergine verwijderen en de aubergine heel op het rooster met 100% stoom in 18-20 minuten gaar stomen.
- Intussen de zongedroogde tomaten kleinsnijden en de olijven fijnhakken.
- De aubergine in stukken snijden, deze met citroensap naar smaak besprenkelen en met het gepelde teentje knoflook pureren met de staafmixer.
- Tomaten en de olijven door de auberginepuree roeren en op warme sneetjes stokbrood smeren.
- Garneren met bieslook of bosui of Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
hetelucht: 110 °C
bereidingstijd: 18-20 minuten
stoomtoevoer: 100%
bereidingstijd: 18-20 minuten
stoomtoevoer: 100%